forum.hostivice.info
neoficiální diskusní fórum města Hostivice

:Index:   :FAQ:   :Seznam uživatelů:   :Uživatelské skupiny:   :Registrace:    :Profil:   :Přihlášení: 

O té naší komunální politice
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra forum.hostivice.info -> Politické dění, MěÚ Hostivice
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
P
Anonymní

PříspěvekZaslal: 18.3.2009 15:22    Předmět: Citovat

Anonymous napsal:
Náš REGION - 12.3.2009

Slyšela jsem, že jste vstoupil do ČSSD. Zajímalo by mě, zda je to pravda a jaké jste k tomu měl důvody.

Do ČSSD jsem vstoupil proto, že moje názory, obzvláště ty, které se týkají sociálního cítění, se v mnohém shodují s jejím programem. Naprosto stejný názor mám např. na poplatky u lékařů a v lékárnách. Chápu, že zdravotní reforma je nutná, ale jsem přesvědčen, že finanční rezervy se měly nejdříve hledat např. na ministerstvu zdravotnictví a ve zdravotních pojišťovnách. Jejich nové paláce ze skla, mramoru a hliníku se musejí vytápět, musí se tam svítit, uklízet a samozřejmě všude běží klimatizace. Provoz těchto zařízení odčerpává zdravotnictví nemalé prostředky. Toto je jenom jeden příklad, kdy se mé názory s názory ČSSD shodují.

Jaroslav Kratochvíl, starosta města Hostivice
-----------------------------------------------------

poznámka - dříve zastupitel města Hostivice za KDU-ČSL , poté za Občanské sdružení INICIATIVA občanů, dnes tedy za ČSSD
Very Happy

Tak tomu rikam typicky premetnik typu DRatha... Od cernofraterniku, pres obcany k bolsevikum... S typickou mluvou 50tych let minuleho stoleti o palacich, jeste mi chybi tridni boj a nezamestnani... Buh opatruj Hostivice...
Anonymní

PříspěvekZaslal: 14.5.2009 23:16    Předmět: Citovat

Zelení v několik názorů a informací napsali.
Prvního května letošního roku uběhlo 100 dní od bouřlivé schůze dne 21.1.2009 zastupitelstva našeho města, na které byla odvolána rada města v čele s paní starostkou I.Koptovou a místostarostkou ing.Kratochvílovou z ODS.
Jedním z deseti zastupitelů města, hlasujícím pro odvolání, dnes již minulého vedení, byl i náš zastupitel za hostivické zelené Jaromír Kratochvíl. Důvody, proč ostatních devět zastupitelů hlasovalo pro odvolání, nám nepřísluší komentovat a je jen na nich jak toto své hlasování, svým voličům odůvodní. My jsme měli k tomuto kroku tyto důvody - naprostý nesouhlas s prosazováním změny územního plánu č.1 a 2.
-naprostý nesouhlas s opakovanou snahou prodeje části městského pozemku č.1189/46 mezi ul. karlovarskou a ul. Za Mlýnem, developerské společnosti PRO-SIM, již dříve určeného na lesopark,
-nesouhlas se vstřícným postojem vedení radnice k developerkým společnostem stavějícím na katastru našeho města,
-s nedostatečným řešením dostavby II. etapy Základní školy,
-naprostý nesouhlas se zavážením Třešňovky nad hostivickým nádražím a její částečná likvidace,
-nekoncepčnost dalšího rozvoje města, jako je například souhlas s výstavbou projektu "Hostivice-jih", o třinácti pětipatrových bytových domech, pro 1.300 obyvatel v polích na místě bývalé drůbežárny pod Chrášťany.
Tímto vysvětlením našim voličům a spoluobčanům, považujeme rozhodnutí pro odvolání bývalého vedení radnice města za uzavřené. Nikdy jsme se se svými názory netajili a nehodláme tak činit ani do budoucna.
P.
Anonymní

PříspěvekZaslal: 16.6.2009 12:49    Předmět: Pro zajimavost... Citovat

Středočeská rathokracie

PETR BENDL

blog.aktualne

Tak jsme zase měli krajské zastupitelstvo. Dal jsem si trochu času, abych tento blog nepsal v rozčilení a vyhověl tak těm čtenářům, kteří volají po věcném a nevyhroceném blogování. Přiznávám ale, že je to pro mě i teď, s odstupem několika týdnů, těžké.

Jednání zastupitelstva vyvolal klub zastupitelů ODS s cílem ptát se vedení kraje v čele s hejtmanem Rathem, proč se neopravují silnice, ačkoli nynější hejtman už před volbami sliboval, že je schopen na rozdíl od předchozího vedení zlepšit stav komunikací okamžitě. Díky předchozímu vedení kraje má navíc k dispozici 4 miliardy korun z úvěru a další peníze z Evropské unie. Na rozdíl od státu si tedy na nedostatek finančních prostředků vůbec nemůže stěžovat. Chtěli jsme se ptát na situaci ve školství, třeba na to, proč měli být ředitelé krajem zřizovaných škol potrestáni za to, že neodpověděli na hejtmanův dotaz, co si myslí o nápadu vytvořit ve středních Čechách velkou univerzitu. Sám fakt, že se z hejtmanství šíří směrem k příspěvkovým organizacím takové hrozby a vytváří se cíleně atmosféra strachu, je alarmující.

Také jsme se chtěli domoci vysvětlení, jak jsou v kraji propláceny zdravotnické poplatky, ale také jak konkrétně vypadá situace v nemocnicích ? existuje totiž vážná obava, že veškerou pozornost odpoutávají právě poplatky, resp. vymýšlení nových a nových způsobů jak obejít zákon nebo soudní rozhodnutí při jejich proplácení.

Chtěli jsme se zeptat na finanční dotace z fondu hejtmana, přesně řečeno na to, zda je skutečně v "nových poměrech" podmínkou přidělení dotace, že jméno hejtmana bude prezentováno například i na výšivkách na uniformách hasičů...

Zajímalo nás, jestli má skutečně jít 60 milionů korun na jídelnu ještě neexistující Základní umělecké školy v Hostivici. Dozvěděli jsme se, že Hostivice takovou pomoc potřebují. I odpověděli jsme, že takovou pomoc potřebuje mnoho obcí a měst a mnoho jich je schopno do zítřka předložit stejně kvalitní projekt pro již existující školní zařízení. A že společně s nimi budeme očekávat, jak si s tím hejtman poradí a pro tyto projekty z okolí Prahy sežene peníze ? protože pokud by je náhodou nesehnal a zůstalo jen u příspěvku do Hostivic, těžko by to šlo označit jinak než jako nadržování hejtmana sobě samému, tedy obci, kde je členem zastupitelstva a za rok bude svůj mandát nepochybně obhajovat.

Výsledek byl klasický ? dlouho jsem neviděl jednání, které by tak neuvěřitelným způsobem odporovalo standardním demokratickým mechanismům vedení diskuse. Když se Dr. Rathovi nějaké rozhodnutí nelíbí, je okamžitě schopen hlasování zpochybnit, označit ho za zmatečné a díky většině zajištěné dohodou s komunisty dosáhnout jeho zrušení. Když se mu diskuze k projednávanému bodu zdá příliš dotěrná, hned se najde někdo z ČSSD nebo KSČM, kdo navrhne ukončení diskuze. To, že v zadní lavici sedí poslanec ČSSD Richard Dolejš a rukama, nohama gestikuluje jako dirigent, co se má dělat, už jen dokresluje současný kolorit středočeského zastupitelstva a kakofonii ČSSD a komunistů.

A tak jsme alespoň hejtmanovi vystavili vysvědčení za prvních šest měsíců fungování, které také připojuji. Nebudu Vás dlouho napínat ? NEPROSPĚL.

Chyby Davida Ratha

Vysvědčení za první půlrok působení hejtmana Středočeského kraje MUDr. Davida Ratha

? Porušování a obcházení zákona při úhradě zdravotnických regulačních poplatků v nemocnicích a lékárnách zřizovaných Středočeským krajem

? Obcházení a nerespektování rozhodnutí soudů v souvislosti s výběrem regulačních poplatků.

? Snaha o zastrašování a ovlivňování soudu zveřejněním telefonického kontaktu na soudkyni, navádění nespokojených občanů k zahlcování kapacity soudu dotazováním se na důvody rozhodnutí

? Zneužívání poskytování dotací z veřejných prostředků pro vlastní propagaci

(podmínky dotace z Fondu hejtmana, jejichž realizace v některých případech může převýšit výši samotné dotace)

? Poskytnutí 60 milionové dotace neexistující základní umělecké škole v Hostivici (bydliště Davida Ratha) na úkor rekonstrukce Dětského domova v Pyšelech, který je v havarijním stavu.

? Neopravují se silnice, neprobíhá investiční činnost do silniční infrastruktury (i přesto, že předchozím vedením byly vytvořeny podmínky k významným investicím do dopravní infrastruktury)

? Jasné porušování demokratických principů při jednání Zastupitelstva, manipulování hlasování, nedodržování základních pravidel jednání voleného orgánu

? Záměr vytvořit za každou cenu vlastní univerzitu v nesmyslném rozsahu a podobě.

? Vyhrožování ředitelům středních škol personálními opatřeními v souvislosti s nezodpovězením ankety o názvu středočeské vysoké školy.

? Rozsáhlé personální čistky na Krajském úřadě Středočeského kraje, které ochromují veřejnou správu v regionu. Vrcholem bylo politické povýšení bratra pana hejtmana do pozice vedoucího oddělení.

? Nekompetentní politické zásahy do fungování Středočeské turistické a informační služby včetně politických nominací do řídících funkcí této krajské organizace.

? Nekompetentní politické zásahy do pravidel a alokací Regionálního operačního programu.

Hejtman Středočeského kraje MUDr. David Rath dostává od zastupitelů ODS na "pololetním vysvědčení" známku 5 neboli nedostatečnou.
P.
Anonymní

PříspěvekZaslal: 24.6.2009 13:36    Předmět: Středočeský kraj bude vracet do Bruselu 8 milionů korun Citovat

Inspirace nevycerpanymi penezi v Hostivici a dosazeni neschopnych "soudruhu" do vedeni - naprosto jasna inspirace....

PETR BENDL

Vedení Středočeského kraje v čele s Davidem Rathem zastavilo rozsáhlý projekt Organizace cestovního ruchu na území Středočeského kraje. Díky němu měl region získat v loňském a letošním roce téměř 15 milionů korun. Místo toho bude do Bruselu vracet téměř 8 milionů, které zatím v rámci realizace projektu vynaložil. "Toto rozhodnutí Davida Ratha a jeho radních jednoznačně poškozuje Středočeský kraj. Práce mnoha lidí, kteří s politikou nemají nic společného, se obrací vniveč. Zatímco v jiných krajích a jiných zemích se vlády předhánějí v čerpání evropských peněz, střední Čechy o důležité finanční prostředky přicházejí. Na vině jsou Rathova chybná rozhodnutí a nekompetentnost jím dosazených lidí," uvedl místopředseda ODS Petr Bendl.

Podle dostupných informací se navíc ve vážných finančních problémech na hranici likvidace ocitla organizace na podporu cestovního ruchu - Středočeská turistická a informační služba, a.s. (STIS, a.s). Předchozí vedení Středočeského kraje iniciovalo vznik této společnosti na základě reálné poptávky měst, obcí, mikroregionů a také oblastních organizací zabývajících se rozvojem cestovního ruchu. Hlavním cílem založení této organizace bylo zejména posílení propagace Středočeského kraje jako turistické destinace, pomoc při čerpání evropských prostředků pro oblast cestovního ruchu a příprava tematických turistických produktů. STIS se od svého vzniku zaměřila především na poskytování turistických informací, koordinaci sítě informačních center v kraji, zajišťovala také správu turistických internetových stránek, informačního a rezervačního systému Středočeského kraje. Připravovala a prodávala specifické turistické produkty.

Důvody, které vedly kraj k ustavení Středočeské turistické a informační služby s právní formou akciové společnosti:

§ transparentní hospodaření s jasně určenou odpovědností za činnost a hospodaření organizace

§ pružnější činnost s rychlejším rozhodováním reagující na poptávku v cestovním ruchu,

§ možnost ekonomických činností ve spolupráci s podnikatelskými subjekty,

§ pružnější spolupráce s aktéry cestovního ruchu ve Středočeském kraji

§ příjem z reklamy,

§ příjem z prodeje turistických balíčků - cestovní agentura,

§ finální cíl - poskytování služeb cestovní kanceláře vytvářející a nabízející turistické produkty na území Středočeského kraje. Výsledkem mělo být významné snížení nákladů Středočeského kraje do řízení cestovního ruchu.

Vlastní činnost rozběhla STIS k 1. únoru 2008. Ještě za předchozího vedení Středočeského kraje se podařilo úspěšně připravit projekt pro čerpání prostředků EU na zajištění koordinace cestovního ruchu na území kraje v celkovém objemu téměř 19 milionů korun.

Díky projektu měl Středočeský kraj ušetřit vlastní prostředky na činnost agentury a zároveň mohl financovat činnost oblastních organizací cestovního ruchu - Posázaví, Rakovnicko, Zlatý pruh Polabí, Český ráj a Průvodcovská služba Kutná Hora. Pro rozvoj Středočeského kraje v oblasti cestovního ruchu se díky tomuto projektu podařilo získat téměř 15 milionů korun z fondu EU pro období 2008 a 2009. V současné době nejsou proplaceny některé faktury za služby, které oblastní organizace cestovního ruchu v rámci schváleného projektu realizovaly.

David Rath a jeho lidé cestovní ruch nejen nepodporují, ale dokonce mu škodí.

Krátce po nástupu do funkce, v prosinci 2008, David Rath spolu se svými radními odvolal bez důvodu dosavadního ředitele společnosti Václava Pošmurného a na jeho místo dosadil bez jakéhokoli výběrového řízení Šárku Alexu. Zaměstnankyní společnosti se později stala také bývalá mluvčí ČSSD a v poslední době například také matka Šárky Alexy. Od provedení uvedených personálních změn čelí společnost kritice odborné veřejnosti a potýká se s organizačními i finančními problémy. Ukončení projektu a nesplacené faktury oblastním organizacím cestovního ruchu jsou výsledkem nekompetentního působení ředitelky STIS.
PD

PříspěvekZaslal: 25.6.2009 19:30    Předmět: Citovat

Mě se líbí jak politici odmítající EU a lisabonskou smlouvu založili svojí existenci na dotacích z Bruselu. Když politici typu Bendla něco zvořou tak za to může zlá EU, ale když jim birokrati pošlou peníze tak se tvářej jako že to dávaj ze svýho.

Jinak co chce nějaká turistická agentura propagovat? Co by tu turisti dělali? Například zdejší cyklostezky jsou z velký části jeden velkej podvod. Na mapě je spousta pěkných žlutých čar vedoucích ve skutečnosti po obyčejných silnících, kde jezděj auta i náklaďáky. To málo opravdových cyklostezek většinou vede odnikud nikam.
P.
Anonymní

PříspěvekZaslal: 26.6.2009 11:01    Předmět: Citovat

Bendl neni zrovna z tech co by odmitali EU... A kdyz penize tecou, proc to nevyuzit, kdyz je tam stejne ladujeme ve velkem...
Ale stredocesky kraj neni jen o cyklistech (btw vyhnat ty hajzly ze silnic by bylo vic nez zasluzne). Je to treba o zamcich, hradech, dalsich pamatkach, prirode atd... Vzdyt treba Krivoklat, Karlstejn, Koneprusy atd.si zaslouzi propagaci...
Anonymní

PříspěvekZaslal: 12.7.2009 19:08    Předmět: Citovat

Křivoklát atd. je pod rozlišovací schopnost většiny cizinců. Mladší ročníky preferujou kolo, starší typu Homolkové si kecnou do auta a mlátěj se půl dne po okreskách na nějakej a hrad a půl dne v autě zase domů.

Minulej tejden jsem jel z Hostivice k Sázavě na chatu a co se týče středočeskýho kraje tak jednim slovem katastrofa:
Hostivice (polní cesta)-> Praha až na Zličín přavážně cyklostezka ->Metro->Smíchovský nádraží až na Zbraslav luxusní cyklostezka a dál ve středočekym kraji vůbec nic. Až do Davle sem musel jet po okreskách kam se pořádně nevejdou ani auta. Tady opravdu neni nic k propagaci.
PD

PříspěvekZaslal: 3.8.2009 10:56    Předmět: Citovat

citace:
Díky němu měl region získat v loňském a letošním roce téměř 15 milionů korun.

Je pěkný, že EU zaplatila X milionů, ale někdo "upozadil" informaci kolik do toho vrazil středočeskej kraj. EU obvykle doplácí 30% až 50%. Já sem se v průběhu roku 2008 nikde nesetkal s propagací středočekýho kraje.
Anonymní

PříspěvekZaslal: 23.9.2009 16:20    Předmět: Citovat

NESCHOPNÉ VEDENÍ, NEBO NEZÁKONNÝ ZÁSAH KRAJE DO SAMOSPRÁVY OBCÍ ??????

-Proč se platí uvolnění zastupitelé z našich peněz, když nic nedělají?
-Sami přiznávají, že čekají až co řekne mecenáš.

-Musí stromky sázet hejtman?
-Proč bude kraj stavět ,,lidušku,, na pozemku města, když o tom zastupitelstvo nerozhodlo?
-Vedení se při samozvolení obhajovalo, že oni dosáhnou stavby školy.
-Nebude to jako s Domovem důchdců. který je ve vlastnictví kraje, na našich pozemcích a o umístění čekatele rozhoduje kraj?
-Proč budou přistavovat školku na stejném pozemku?
Proč si nemohou lidé vybrat do jaké školky, s jakým zaměřením jejich dítě bude chodit? Není to opět někoho kamarád, kdo bude stavět?
-Je nutné referendum k letišti? Je to neschopnost nebo alibismus? Současné vedení tvrdilo, že peníze už město dostalo??? Znají obyvatelé dopad svého rozhodnutí? Co bude s cenou nemovitostí?
-Proč zaměstnanci úřadu nepracují a v pracovní době čtou tisk ( a to i v momeňtě, kdy je úřední den )? Chodí po nákupech.
-Proč v době nezaměstnanosti je práce na úřadě pro důchodce?
-Proč dovolí vedení města na začátku září překopat jedinou přístupovou cestu na parkoviště u základní školy? Kde je bezpečnost dětí?
-Proč se bourá památkově chráněná zeď u Zámecké zahrady?
-Vedení nezvládne samostatně organizaci akcí a všude se musí zvát kraj? Nebo děláme za peníze města propagaci jediné osobě?
-Proč nejsou podle zákona zveřejňované informace?
-Co udělají se skládkou na Břvích?
-Proč narůstají skládky podle silnic?
-Jaké výhody má město ze zavážení 10ha pozemku skládkou, kterou řídí soukromá osoba? Jména těch, kdo to prosadili vám oznámíme včas.
Finanční zisk z tohoto zavážení mají soukromé osoby, nebo město?
-Proč se prodává majetek města a naopak městu nevydělává?
Víte kdo majetek města kupuje a za jakou cenu?

Je nám líto, ale ovlivnit to ODS nemůže - hlasování je 10 : 7, a je nadiktované, o demokracii tady není možné mluvit.
Anonymní

PříspěvekZaslal: 7.10.2009 8:18    Předmět: Citovat

Když byla ODS v koalici s komunisty ( 9 : 8 ) a měla starostku a místostarostku ( jediní placení zastupitelé ) tak jí to líto nebylo.
Anonymní

PříspěvekZaslal: 2.6.2010 10:25    Předmět: Citovat

Volby 2010 - Hostivice

1 OBČANÉ. CZ 0,18 %

2 Liberálové.CZ 0,13

4 Věci veřejné 10,93

5 Konzervativní strana 0,03

6 Komunistcká str.Čech a Moravy 8,42

7 Koruna Česká 0,10

9 Česká str.sociálně demokrat. 13,91

11 Sdruž.pro rep.-Republ.str.Čsl. 0,15

13 ZEMANOVCI 3,32

14 STOP 0,03

15 TOP O9 24,17

17 Křesť.dem.unie-Čs.str.lid. 1,41

18 Volte Pr.Blok 0,45

19 Česká str.národ.soc. 0,04

20 Strana zelených 3,12

21 Suverenita-J.Bobošíkové 3,14

23 Česká pirátská strana 0.59

24 Dělnic.str.sociální sprav. 0,74

25 Strana svobodných občanů 1,11

26 Občanská demokratická strana 28,02
Anonymní

PříspěvekZaslal: 3.6.2010 13:51    Předmět: Úroveň volební komise ve školce Citovat

Myslela jsem si,že ve volební komisi sedí lidé,kteří si uvědomují vážnost voleb a podle toho se také budou chovat,ale s tím s čím se setkala v pátek 28.5 2010 u volební komise ve školce jsem opravdu v šoku.V komisi seděla paní Najmanová-která nereagovala ani na jeden z pozdravů,ale co mě hodně urazilo,tak vedla soukromý rozhovor tak hlasitě,že na sebe poutala pozornost všech lidí.
Velmi mě jako občana Hostivic (od narození) chování paní Najmanové uráží a doufám,že nebudu mít možnost se s ní ještě někdy setkat.
Lada
Anonymní

PříspěvekZaslal: 17.6.2010 18:28    Předmět: Volby 2010 Citovat

Dobrý den,chtěla jsem již před volbami napsat svou zkušenost s radnicí,ovšem nešlo na forum nic vložit ani napsat.Doufám,že to nebyla sabotáž správce Wink
V poslední den,kdy se vydávali voličské průkazy,jsem se dozvěděla,že musím nutně v pátek odjet na Moravu,tak jsem se pro něj odpoledne vydala.Vzhledem k tomu,že jsem nikde nenašla časové omezení vydávání,nechala jsem dceru vyspat a pak jsme šly na radnici.V celé budově ani papír,kde se průkazy vydávají.A pak to překvapení v kanceláři,kde se vydávají OP atd.Přišla jsem v 16.15h a bylo mi řečeno,že jsem přišla pozdě a že přijde pracovnice,která mi to vysvětlí.Přišla a řekla,že čas je uveden na internetu a taky na žádosti o průkaz.Když jsem ji požádala,aby mi ukázala kde,tak byla velmi překvapena,že to tam není.Ale měla jsem si prý kliknout na odkaz,uvedený na stránkách Hostivic,kde jsem se mohla dočíst vše o volbách.Druhý pracovník mi přeložil vyhlášku (či jak se to jmenuje),která má asi 40 stran a tam to bylo uvedené (předpokládám,že totéž bylo na netu).Na můj dotaz,proč nikde neuvedli čas,do kdy se průkazy vydávají,mi bylo řečeno,že to není jejich povinnost.Bych jako občan očekávala,že jsou tady pro nás.....
Tuto stížnost jsem samozřejmě poslala na radnici a tam mi bylo přislíbeno,že při příštích volbách se to již nebude opakovat a že se postarají o nápravu.Vzhledem k tomu,že (jak jsem slyšela) jsem nebyla jediná,tak doufám,že slib dodrží.
Anonymní

PříspěvekZaslal: 30.8.2010 8:28    Předmět: Citovat

V Hostivici jsou od 27.8.2010 zaregistrovány tyto strany do komunálních voleb 15. - 16. řijna 2010.

Občanská demokratická strana (ODS)
Věci veřejné (VV)
Sdružení nezávislých kandidátů Hostivice 2006
Hostivické sdružení pro aktivity a volný čas
Strana zelených
Komunistická strana Čech a Moravy
Česká strana sociálně demokratická
TOP O9
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra forum.hostivice.info -> Politické dění, MěÚ Hostivice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.