forum.hostivice.info
neoficiální diskusní fórum města Hostivice

:Index:   :FAQ:   :Seznam uživatelů:   :Uživatelské skupiny:   :Registrace:    :Profil:   :Přihlášení: 

Odklizeni snehu
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra forum.hostivice.info -> Jak se nám žije v Hostivici?
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
J. Kučera
Anonymní

PříspěvekZaslal: 22.2.2010 13:26    Předmět: Citovat

Dobrý den všem čtenářům fóra,
před chvílí ode mě dostal autor dotazu na ÚZSVM odpověď k vlastnictví a údržbě komunikací na sídlišti Na Pískách. Protože tazatel zpochybnil činnost orgánů města a městského úřadu, uveřejňuji zde hlavní body odpovědi, které postup města vysvětlují:
- Město požádalo o pozemky na sídlišti Na Pískách skutečně v roce 2004, ale převod (tehdy úplatný) nebyl možný, protože některé pozemky mělo v bezúplatném užívání SBD Sever Horoměřice. Na poslední urgenci v roce 2006 již ÚZSVM nereagoval.
- Další jednání probíhala až v roce 2009, kdy ÚZSVM na základě stížností občanů chtěl řešit situaci převodem některých komunikací a pozemků na město. Protože město nemělo prostředky na opravu, nemohlo pozemky a komunikace převzít.
- Korespondence od ÚZSVM v roce 2009 a v současnosti se vůbec netýkala ulice před bydlištěm tazatele, zde je podle katastru jednolitá plocha veřejné zeleně a ÚZSVM nám tyto pozemky nenabídl. Žádost o ně z roku 2004 dosud není ze strany ÚZSVM vyřešena.
- Město nebylo investorem komunikací a komunikace nejsou žádným rozhodnutím silničního správního úřadu prohlášeny za místní komunikace, neexistuje tedy žádná možnost, že by město bylo vlastníkem komunikací, jak uvádí ÚZSVM.
- Ve snaze zajistit občanům údržbu komunikací i přes problematické vlastnické vztahy jsme zařadili ulice Na Pískách v plánu zimní údržby do 3. pořadí. Jsou tedy uklízeny do 48 hodin od vzniku závady (konce sněžení). V průběhu sněžení se pouze zmírňují následky, není možné zajistit průběžný úklid všech ulic. S činností TSH při zimní údržbě komunikací jsme spokojeni.
- Část jedné z komunikací (vedená v katastru jako zeleň) je dnes již zcela soukromá, získali ji majitelé jednoho z bytových domů. Zde je tedy úklid plně v režii majitelů bytů. (Netýká se řady, ve které bydlí tazatel.)

Složité majetkové poměry vzniklé neřešením vlastnických práv za komunistického režimu a společenskými změnami po roce 1989 bohužel není možné vyřešit tak jednoduše, jak by se mohlo zdát. Přesto věřím, že i na sídlišti Na Pískách bude nakonec nalezeno nějaké vyhovující vlastnické uspořádání.

Úplné znění vyjádření mohu poskytnout na žádost.

S pozdravem
J. Kučera, místostarosta
P.
Anonymní

PříspěvekZaslal: 22.2.2010 21:04    Předmět: Odpoved mistostarosty Citovat

Jen bych podotkl, ze pan mistostarosta o koze zatimco ja o voze. Odpoved se pripravuje, puvodne to ale zacalo tim, ze se tu neuklizi a mesto se tu haji vysvetlovanim majetkovych vztahu a dokonce tim, ze snad i navic uklid probiha, coz je lez. Dokonce i predstavitel TS v mailu uvedl, ze se uklizi komunikace okolo sidliste ale sidliste samotne ne. Ale hlavne, nejde tu o majetkove vztahy, jedna se o to, ze mestro uz dlouhe roky naprosto kasle na sve obcany a danove poplatniky - sve "zamestanavatele". Budeme dale uverejnovat, co se ve veci odehrava.
Josef Kuthan

PříspěvekZaslal: 23.2.2010 9:58    Předmět: Re: Lada Citovat

L. napsal:
Děkuji,ale musím odmítnout.Byla to týmová práce,podíleli jsme se na tom s manželem.A jít do voleb?Tam už by mi taky ne všechno prošlo Wink A ze "šťourání" by se stala povinnost a dopadla bych jako většina těch,co to zkusili....pro samou práci s administrativou bych neměla čas na důležité věci.
Jinak pro informaci,ještě nám z radnice nikdo neodpověděl.Ale třeba taky přijde reakce za měsíc,tak jako z UZSVM...A to už by mohlo přijít konečně i to jaro....Autobusová zastávka ve směru na Zličín Na Pískách nebyla odklizená ještě ani minulý týden ve středu....

Tak to je škoda, měl jsem dojem, že Váš "tým" je v obraze. Což bohužel nemohu říc o některých dřívějších a ani současných zastupitelů města. A co se týká čí jsou nebo nejsou předmětné komunikace - není to v tomto případě úpně jedno? On tam chodí někdo jiný než lidi? Třeba to pan místostarosta časem pochopí. JK
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
L.-Lada

PříspěvekZaslal: 23.2.2010 14:38    Předmět: CELÁ odpověď pana místostarosty Citovat

Myslíme si,že čtenáři spíše ocení možnost si přečíst CELOU odpověď,aby si mohli udělat obrázek sami.Naše odpověď již putuje k panu místostarostovi a zítra ji zveřejníme i zde,samozřejmě celou.Vypadá to,že půjde o boj s větrnými mlýny..........
L.-Lada

PříspěvekZaslal: 24.2.2010 11:08    Předmět: Dopis panu místostarostovi - odpověď Citovat

Jak jsme slíbili,vkládáme odpověď panu místostarostovi na forum.Přejeme příjemné čtení.......
carevna
Anonymní

PříspěvekZaslal: 25.2.2010 11:52    Předmět: Re: Dopis panu místostarostovi - odpověď Citovat

Jak jsme slíbili,vkládáme odpověď panu místostarostovi na forum.Přejeme příjemné čtení.......[/quote]

...jen bych si dovolila podotknout, že těch co se ozvali bylo podstatně víc, i kdy´ž jsme z jiné části než P a reakce byla téměř stejná, jen s tím rozdílem že nám bylo sděleno, že silnice patří společnosti CG nikoliv městu, což nám CG potvrdil, ale POZOR....zároven dodal, že městu za úklid komunikací platí, na což město nereagovalo. Obrázek si udělejte sami.....
Anonymní

PříspěvekZaslal: 25.2.2010 16:13    Předmět: Citovat

tak nam snih utesene taje, nektere chodniky jsou sice u nas ve vilkach stale nepouzitelne nebot je nikdo neuklizel takze po tyto 2 mesice se dalo projit pouze stredem vozovky (nechapu tedy k cemu ty chodniky vubec jsou, to je nemusime delat kdyz se cast roku nedaji vubec pouzit), na co jsem ted velmi zvedavy je jestli se nekdo po zime bude obtezovat odklidit ten sterk z vozovky kterym to pohazovali, loni se k memu velkemu prekvapeni tak nestalo a kdyz jsem potom chtel jezdit na koleckovych bruslich tak jsem se parkrat skoro prizabil. Necham se prekvapit.

V Praze alespon delaji cisteni ulic s tim ze lide v ten den musi auta odstavit pryc, tady jsem to jeste nikdy nezazil. Uvidime letos.
petulinek

PříspěvekZaslal: 25.2.2010 21:59    Předmět: Citovat

Ano, v Praze zahájili úklid, dneska ráno na Vysočanské jsem potkal 4 metaře, kteří velmi usilovně "sjížděli" chodník a odklízeli zbytky štěrku z posypu a ostatního bordelu... To tady nejspíš nehrozí... Škoda že nám tu nefunguje něco jako na Slovensku, že by si to nezaměstnaní a pobírači dávek museli odpracovat, to by byl sníh i binec po něm odklizen hned...A jako zlepšovák by mohli vyrazit na úklid úředníci co si neplní povinnosti a kašlou na lidi Very Happy
L.
Anonymní

PříspěvekZaslal: 9.3.2010 14:39    Předmět: Citovat

Tak dodnes nepřišla žádná odpověď z radnice,ale musím přiznat,že nastala příjemná změna.V sobotu,jak všichni víme,sněžilo,včera taky a světe div se,dnes ráno jsem viděla vozidlo s radlicí,jak projíždí pod našima okny a dokonce má radlici na zemi !!!! Neuvěřitelné,pouhé tři dny po skončení prvního sněžení !!!!
Je fakt,že když jsem v neděli večer přijížděla k domovu,tak jsem naše služby proklínala,byla pěkná klouzačka.Nikde ani náznak štěrku,o soli ani nemluvím....Ujela jsem cca 500km,všude čisto,maximálně mokro,ale Hostivice nezklamaly Wink
Ale jsem ráda i za malou změnu,snad to vydrží ....
PD

PříspěvekZaslal: 9.3.2010 16:55    Předmět: Citovat

petulinek napsal:
...nezaměstnaní a pobírači dávek museli odpracovat, to by byl sníh i binec po něm odklizen hned...

Když jsem tohle navrhnul v jedný diskuzi, tak se na mě všichni sesypali, že sem otrokář.

Alespoň teď víš, že úředně bydlíš v lese Very Happy
L.
Anonymní

PříspěvekZaslal: 9.3.2010 19:38    Předmět: Citovat

PD
PříspěvekZaslal: 9.3.2010 16:55 Předmět:
Když jsem tohle navrhnul v jedný diskuzi, tak se na mě všichni sesypali, že sem otrokář.

Tak to vím docela určitě,komu by to asi tak vadilo......jak je to pořekadlo o postřelené huse? Laughing
L.-Lada

PříspěvekZaslal: 10.3.2010 19:58    Předmět: úklid sněhu - reakce místostarosty Citovat

MĚSTO HOSTIVICE
MÍSTOSTAROSTA
Husovo nám. 13, 253 80 Hostivice

00241237
telefon
220 397 120
fax
220 982 168
mail
mistostarosta@radnice.hostivice.cz
internet
www.hostivice-mesto.cz
Vlastnictví a údržba ulic na sídlišti Na Pískách ? odpověď na reakci
Vážený pane ,
reaguji na Vaše poznámky k mému vyjádření č.j. 02189/10/Sekr ze dne 18.2.2010, které jsem od
Vás obdržel e-mailem dne 23. února 2010.
K bodu 1:
? Převod pozemků je otázkou dohody dvou stran ? převádějícího a nabyvatele. Jak je zřejmé
z mého předchozího vyjádření, pozemky na sídlišti Na Pískách byly v dlouhodobém užívání
bytového družstva a jejich převod nebyl možný.
? Místní komunikace nestanoví město, ale městský úřad. Možná se tento rozdíl jeví jako
malicherný, ale jde o rozdíl mezi samostatnou působností (město) a přenesenou působností
? výkonem státní správy (městský úřad). Jak jsem uvedl již v předchozím vyjádření, podle
§ 3 odst. 3 zákona č. 13/1997 Sb. je stanovení místní komunikace silničním správním
úřadem (v našem případě správním odborem MÚ Hostivice) podmíněno existencí smlouvy
o smlouvě budoucí mezi původním a novým vlastníkem. Protože tato smlouva neexistovala
a nejspíše nebyla dosažitelná, nemohl úřad komunikaci prohlásit za místní.
K bodu 2:
? Sídliště Na Pískách nebylo uklízeno v lednu v době intenzivního sněžení, kdy jste zaslal svůj
první podnět Technickým službám Hostivice (TSH), protože v této době bylo kapacitně
dosažitelné pouze zmírňování následků situace na nejvýznamnějších ulicích a chodnících
včetně autobusových zastávek. Následně po vyřešení ostatních komunikací byly uklizeny
i komunikace na sídlišti Na Pískách.
? V průběhu sněžení a následného úklidu jsem podrobně sledoval postup prací. Minimálně
jednou za dva dny jsem s pracovníkem TSH panem Havlíčkem objel většinu ulic v Hostivici,
abych si udělal osobní představu o postupu prací. Velmi oceňuji pracovní nasazení
pracovníků TSH, kteří se úklidu věnovali jen s minimálním nutným odpočinkem.
? I přes kvalitní odvedený výkon mi pan Havlíček přislíbil za TSH, že se pokusí zimní údržbu
nadále zajišťovat ještě kvalitněji.

K bodu 3:
? Plně respektuji pravidla provozu databáze evidence obyvatel a předpisy o ochraně osobních
údajů. Neměl jsem tedy informaci, zda jste, či nejste v Hostivici přihlášen k trvalému
pobytu. Protože je město při financování činností, jako je zimní úklid, závislé na výnosu
z daní, který závisí na počtu občanů přihlášených k trvalému pobytu, dovolil jsem si uvést
tuto poznámku. Nemohu však za to, že zrovna ve Vašem případě jsem ve věci trvalého
pobytu ?trefil do černého?.
Domnívám se, že touto reakcí jsem se dostatečně vyjádřil ke všem Vašim věcným pochybnostem.
Nebudu proto reagovat na další Vaše dopisy v této věci, pokud budou obsahovat místo nových
skutečností nebo podnětů skryté invektivy a narážky vůči orgánům města.
S pozdravem
Ing. Jiří Kučera v. r.
místostarosta města Hostivice
Na vědomí:
? Správní odbor MÚ Hostivice
? Technické služby Hostivice, Jiráskova 100, 253 01 Hostivice
L.-Lada

PříspěvekZaslal: 10.3.2010 20:00    Předmět: a moje reakce...... Citovat

Vážený pane místostarosto,
Z Vaší reakce jsme spolu s manželem pochopili,že musím napsat já,jako obyvatelka s trvalým pobytem,aby jste nás začal brát vážně.
Od začátku se snažíme zjistit,kdo je zodpovědný za to,že po celou dobu ?sněhové kalamity? v lednu a únoru nebyl odklízen sníh z komunikací na sídlišti Na Pískách.Je nám srdečně jedno,že nejste schopni se dohodnout,čí pozemek to tady je.Pouze jsme chtěli zjistit ?viníka?.Třeba pro případ,kdyby se někomu něco stalo na této komunikaci.Ani teď si nejsem jistá,kde bych se měla domáhat odškodnění v případě zranění.
Teprve 10.2. zde projelo malé vozidlo s radlicí,kterou ani nemohl dát dolů,jelikož by si ji zřejmě na ledových vyježděných kolejích urval.Zprůjezdnění v nejhorších místech zajistil jeden z obyvatel našeho domu.Nebyl zde ze strany TS použit ani žádný posypový materiál.
Z těchto důvodů by mne zajímalo,kde jste přišel k té nehorázné lži,že se zde v uvedené době jakýmkoli způsobem podílely TS na úklidu sněhu???
A uklizení sněhu ze zastávek?Zřejmě TS ?nějak? minuli zastávku Na Pískách ve směru na Sobín,kde sníh zmizel teprve díky oteplení?.Fotografie v měsíčníku,které tam dodaly TS,mi připadaly jako výsměch,protože schůdné chodníky byly teprve po několika týdnech?.
Jestli jste ztratil souvislost,tak první,koho jsme kontaktovali s dotazem na situaci,byly TS,které nás odkázaly na ÚZSVM,ti zase na obec.Jak vidíte,od začátku jsme se snažili kontaktovat osobu nebo úřad,který bude kompetentní k odpovědi.Není naše vina,že je situace taková,jaká je.Tak proč za to máme platit my?To máme čekat další roky,než budete schopní se domluvit ?
Vím,že další komunikace je již zbytečná,zima je na ústupu,tak proč něco řešit,když to není aktuální.Ale i přesto bych ráda věděla,KDO JE ZA TO ZODPOVĚDNÝ.Možná nám to jednou někdo řekne.
S pozdravem
Na Pískách ,Hostivice

PS:Na konec bych chtěla jen podotknout,že mě překvapilo,když teprve 3 dny po skončení prvního sněžení (v minulých dnech)pod našima okny projíždělo auto TS a dokonce s radlicí dole?Doufám,že to je příslib toho,že by to v budoucnu mohlo fungovat alespoň tímto tempem.
P.
Anonymní

PříspěvekZaslal: 11.3.2010 11:15    Předmět: Radnice Citovat

Je mi jasné, že pro zástupce radnice je mnohem jednodušší si vymýšlet proč něco nejde, než něco dělat...
Je to názorně vidět z této korespondence, kde jednou s.místostarosta uvádí, že se nic nedělo ohledně převodu pozemků kvůli nereagování ÚZSVM, nato napíše, že to nešlo kvůli družstvu, příště se zřejmě ještě dočteme, že za další 4 roky prodlevy může špatné počasí...
Lži typu: "Následně po vyřešení ostatních komunikací byly uklizeny
i komunikace na sídlišti Na Pískách" (nebylo na ně hrábnuto) a řitní alpinismus typu : "Velmi oceňuji pracovní nasazení pracovníků TSH, kteří se úklidu věnovali jen s minimálním nutným odpočinkem" jsou jen úsměvnou perličkou...
Možná by měl někdy s.místostarosta zkusit, místo projíždění se po našich ulicích, i opustit rodnou obec a podívat se na to, jak to vypadá jinde, třeba by potom ten pocit sebeuspokojení z dobře vykonané práce nebyl tak silný...
L.-Lada

PříspěvekZaslal: 11.3.2010 20:38    Předmět: CELÁ odpověď pana místostarosty Citovat

Vážená paní,
ve svých reakcích na podněty nečiním žádný rozdíl mezi občanem Hostivice a
lidmi, kteří zde nejsou přihlášeni k trvalému pobytu. To, že Váš manžel zde
není hlášen k trvalému pobytu, jsem se dozvěděl až z jeho odpovědi na můj
první dopis. Pokud byste tedy první dopis napsala Vy, dostalo by se Vám
(kromě oslovení) totožné odpovědi.
Přestože v tom nevidím praktický efekt, ještě jednou shrnu základní údaje:
- Majitelem pozemků na sídlišti Na Pískách je ČR zastoupená Úřadem pro
zastupování státu ve věcech majetkových. Toto je jednoznačně zřejmé z
katastru nemovitostí, který je k dispozici i na internetu
(nahlizenidokn.cuzk.cz). Protože nebylo prokázáno nic jiného, je podle
našeho názoru ÚZSVM rovněž majitelem (správcem státního majetku) komunikací.
Údržba komunikací včetně zimní údržby je podle našeho názoru povinností
ÚZSVM. Obdobně jeden devoloper zajišťoval zimní úklid v nepředané lokalitě
vlastním dodavatelem, jiný si úklid objednal a zaplatil u TSH.
- Protože občané za tento stav nemohou, zařadili jsme ulice na sídlišti Na
Pískách mezi komunikace III. pořadí, které na základě plánu schváleného
radou města udržují Technické služby Hostivice. Jak jsem již zmínil v
předchozí korespondenci, šlo o naši dobrou vůli. Plně akceptuji přístup TSH,
že tyto lokality jsou udržovány mezi posledními, protože nejprve je třeba
zajistit údržbu komunikací, kde máme jednoznačně odpovědnost za úklid.
- Informaci, že TSH uklízely i v ulicích Na Pískách, jsem získal od
zodpovědných pracovníků TSH a ověřil jsem si ji u známých, kteří v této
oblasti bydlí.
- Zmínil jsem, že jsem sledoval průběh úklidu během intenzivního lednového
sněžení i následně. V průběhu sněžení se přednostně uklízely zastávky
autobusu, osobně jsem všechny viděl. Určitý problém byl s udržením průchodů
mezi chodníkem a vozovkou na přechodech, ale zastávky byly upraveny
dostatečně. To se týká i obou zastávek Na Pískách.
- Zimní úklid v Hostivici během této zimy mohu srovnávat pouze s některými
částmi Prahy, kde jsem se tou dobou pohyboval. Hostivice pro mě z tohoto
srovnání vůbec nevychází špatně.
Tímto považuji korespondeci ve věci zimního úklidu na sídlišti Na Pískách za
ukončenou.
S pozdravem
J. Kučera

Ing. Jiří Kučera
místostarosta města Hostivice
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra forum.hostivice.info -> Jak se nám žije v Hostivici? Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.